Ölövinä Oulusa

Lions-liiton vuosikokous pidetään Oulussa 8.–10. kesäkuuta. Pienten lasten kanssa matkaavia leijonia houkutellaan mukaan muun muassa vuosikokouksen aikana Ouluhallissa pidettävällä lapsiparkilla. Pohjoisen Skandinavian pääkaupunki onkin mainio matkakohde kaikenikäisille.

Oulun vuosikokouksen päätoimikunnalla on loppukiri meneillään. Kevään aikana kokoukset lisääntyvät, kun viimeisetkin yksityiskohdat hiotaan. Oululaisilla leijonilla on niistä kokemusta, sillä paikalliset leijonat ovat järjestäneet vuosikokouksen neljä kertaa aiemmin.

– Päätoimikunta apujoukkoineen vastaa siitä, että Ouluun tehdään erittäin hyvä ja mieleenpainuva leijonatapahtuma, johon odotamme yli 2000 kokousvierasta kansainväliset vieraat mukaan lukien, kertoo päätoimikunnan puheenjohtaja Jouko Lampinen.

Kokousvieraille halutaan tarjota parasta, ja sen takaavat sadat paikalliset leijonat, jotka toimivat talkoolaisina.

– Mukana järjestelyissä on 21 klubia. Jokaisesta klubista on tulossa käsipareja töihin, Lampinen kertoo.

Vuosikokouksen tunnuslauseena on Ölövinä Oulusa. Murresanakirjan mukaan ölövi tarkoittaa ”olla kuin ei olisikaan”. Hauskalla sanaparilla tavoitellaankin henkeä, jossa vältetään turhaa pönötystä.

Paikallisuus näkyy myös pääyhteistyökumppaneissa, joita ovat Oulun kaupungin lisäksi Osuuskauppa Arina, sanomalehti Kaleva, Oulun Osuuspankki ja Oulun diakonissalaitos (ODL).

Hannat leikittävät lapsia

Vuosikokouksen ilmoittautumisen yhteydessä voi kertoa kiinnostuksestaan myös lapsiparkin palveluihin. Sen avulla niin lastenlasten kuin omien lasten kanssa matkaavat leijonat voivat keskittyä lauantain vuosikokoukseen rauhassa.

– Teemamme on Maija Poppanen Leikkimaa, paljastaa Nina Alaiso, lapsiparkin järjestämisen vastuulleen ottaneen LC Oulu / Hannat -klubin presidentti.

Useista kirjoista, elokuvista ja musikaalista tutun taianomaisen lastenhoitajan mukaan nimetty touhupiste on tiettävästi ensimmäinen vuosikokouksessa järjestetty lapsiparkki.

Vuosikokouksen järjestelytoimikunnassa visioitiin, että uusi aluevaltaus alentaisi kynnystä lähteä Ouluun kesälomareissulle, onhan kokouksen ajankohtana ensimmäinen viikonloppu koulujen päättymisen jälkeen.

– Ohjelma suunnitellaan lapsiparkkiin mukaan ilmoitettujen lasten ikien mukaan. Sen verran on varmaa, että lasten tekemistä piirustuksista kokoamme näyttelyn, Alaiso ja toinen hanna, Marja Hiissa, kertovat.

Paikallisia osaamista ja herkkuja

Ouluhallissa aikaa voi viettää myös katsastamalla paikalle saapuneiden tuotemyyjien tarjontaa. Pohjoisen herkkuja ja tuotteita voi hankkia Ouluhallin tuotemyynnin lisäksi esimerkiksi torilta.

Siellä vuosikokouksen tunnuksenakin oleva Toripolliisi-patsas seisoo partiopaikallaan, aivan Kauppahallin edustalla. Patsaan kanssa kannattaa käydä kuvauttamassa itsensä, se on oikeastaan ohittamaton ”must-juttu” Oulussa kävijöille. Torinrannassa pääsee ihastelemaan myös merimaisemaa ja innokkaimmat voivat käydä parin tunnin risteilylläkin.

Ouluhallista on kaikkiin kokousvieraiden majoittumisesta vastaaviin hotelleihin alle kahden kilometrin matka. Raksilan urheilukeskuksessa sijaitsevan Ouluhallin vieressä ovat niin uimahalli, jäähalli kuin pesäpallostadion, jossa voi hyvässä lykyssä päästä seuraamaan jonkin Oulun Lipon joukkueen kotiottelua. Alueella on myös seikkailupuisto, jossa pääsee kiipeilemään puissa.

ELSI SALOVAARA

Mainokset