Hur blev Pekka en Lion

När Pekka var i tonåren var han en passionerad idrottare. Ingenting kunde hindra honom från att träna. Han var som bäst när han fick springa och en duktig löpare var han också. När resultaten började bli bättre fick Pekka resa utomlands för att löpa. Ett internationellt företag lovade en dollar för varje banvarv som man löpte och Pekka bestämde sig för att delta i detta löpningsevenemang i Dallas. Tävlingen varade hela sommaren och Pekka löpte 1917 varv under juni-augusti.

Hela summan ville Pekka överlämna till Lions International. Pekka fick beröm av flera kända personer i USA som till. ex. Richard Harris, Gary Cooper, Melvin Jones och den helt underbara Rita Hayworth som till och med bjöd Pekka på besök till sin hemby, Oak Brook.

När det blev höst var det dags för Pekka att åka tillbaka till hemlandet. Planet anlände till den gamla goda stationen, Malms flygpats i Helsingfors där Pekka hoppade på det tuffande tåget och åkte hem.

– Jag upplevde en stor väckelse på min resa och såg hur aktivt man jobbar med välgörenhet i Lions-organisationen. It is great to be a lion, konstaterade Pekka glatt när han hade blivit medlem i den största välgörenhetsorganisationen i världen.

Mainokset